Omahoito-ohjelma
Miten tästä eteenpäin?
Seuraavalla videolla (1:20) kuulet, miten oman mielen hyvinvointia voi ylläpitää omahoito-ohjelman jälkeen.
Toivottavasti sait hyödyllistä tietoa, uusia ideoita ja työkaluja kuntoutumiseen. Itselle sopivalta tuntuvien harjoitusten tekoa kannattaa jatkaa tulevaisuudessakin. Kiinnitä jatkossakin huomiota myös oman arkesi kuntoutumista tukeviin elementteihin
Salli itsellesi lepohetkiä, ja suunnittele niitä ennakkoon. Suunnittele viikkokalenteriin myös hetkiä mielekkäälle toiminnalle.
Muista
Mikäli oireesi voimistuvat entisestään tai koet niiden haittaavan toimintakykyäsi ja elämänlaatuasi, älä epäröi hakea apua!
Mistä apua?
Miten toimin, jos omahoito-ohjelma ei riittänyt?
Mikäli oireesi voimistuvat entisestään tai koet niiden haittaavan toimintakykyäsi ja elämänlaatuasi, hae apua epäröimättä. Mikäli sinulla on jo hoitokontakti, kerro tuntemuksistasi omalle ammattilaisellesi.
Mikäli sinulla ei ole hoitokontaktia, kannattaa ottaa yhteyttä perusterveydenhuoltoon eli esimerkiksi terveysasemalle, työterveyshuoltoon tai yksityiselle lääkäriasemalle.
Lisätietoa avun hakemisesta löytyy esimerkiksi mielenterveyspalvelut-osiosta.
Nettiterapia
Mikäli koet, että pääsit hyvään alkuun, mutta haluat vahvempaa tukea, voit pyytää lääkäriltäsi lähetteen Pitkäaikaisten kehollisten oireiden nettiterapiaan.
Nettiterapiassa käsitellään osin samoja teemoja kuin tässä omahoito-ohjelmassa, esimerkiksi kehon rauhoittamista ja ajatusten haastamista. Saat lisäksi tukea nettiterapeutilta.
Nettiterapian pääsee yleensä aloittamaan viikon sisällä siitä, kun lääkäri on kirjoittanut lähetteen.
Kuntoutumistalo
Kuntoutumistalosta löydät kuntoutumistasi tukevia kuunneltavia itsehoitokokonaisuuksia.
Muita hyödyllisiä ohjelmia
Kiitos!
Kaikkea hyvää jatkotyöskentelyyn ja iloa elämääsi!
Saitko apua pitkäaikaisten kehon oireiden omahoito-ohjelmasta?
Haluatko antaa meille palautetta tai kehitysehdotuksia sisällöistä? Otamme mielellämme niin ruusut kuin risutkin vastaan.