Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

Tarvitsetko lisää apua?

Miten toimin, jos omahoito-ohjelma ei riittänyt?

Muista

Mikäli kouluakäymättömyys edelleen vaikeuttaa lapsesi tai perheesi toimintakykyä ja elämänlaatua, hae apua epäröimättä. Ole aktiivisesti yhteydessä opettajaan ja koulukuraattoriin, koulupsykologiin tai kouluterveydenhoitajaan.

Mikäli sinulla tai lapsellasi on jo hoitokontakti, kerro tuntemuksistasi omalle ammattilaisellesi.

Mikäli koet, että lapsesi tai itse tarvitsisit hoitokontaktia, mutta sitä ei ole, ota yhteyttä koulun oppilashuoltoon eli kouluterveydenhoitajaan, perusterveydenhuoltoon eli esimerkiksi terveysasemalle, sosiaalipalveluihin, työterveyshuoltoon tai yksityiselle lääkäriasemalle.

Mikäli perheellänne on jo kontakti sosiaalipalveluissa, kerro huolestasi ja ajatuksistasi hänelle. Mikäli kontaktia ei ole, kannattaa tutustua seuraaviin Mielenterveystalon sisältöihin:

Kolmannen sektorin tuki

Vaikeissa elämäntilanteissa voi olla hyötyä myös sosiaalipalveluista tai kolmannen sektorin tukipalveluista ja vertaistuesta. Näitä ovat esimerkiksi:

Entä jos omat voimavarasi ovat vähissä?

Lapsen tai nuoren oireilu voi uuvuttaa. Se altistaa vanhempaa itseään mielenterveyden ongelmille. Tällöin voi olla tarvetta ammattiavulle. Lisätietoa avun hakemisesta löytyy mielenterveyspalvelut-osiosta.