Nettiterapian tuloksellisuus
Nettiterapioiden tehokkuus
Nettiterapioiden tehokkuus on todettu systemaattisten meta-analyysien perusteella hyväksi ja pitkälti kasvokkaista psykoterapiaa vastaavaksi.
HUSin masennuksen, yleistyneen ahdistuneisuushäiriön ja unettomuuden nettiterapioiden vaikuttavuudet on todettu suureksi julkaistuissa tutkimuksissa (Ritola ym. 2022; Stenberg ym. 2022; Rosenström ym. 2025).
The Lancet Psychiatry:ssä julkaistussa laajassa rekisteritutkimuksessa masennusoireet helpottuivat HUSin masennuksen nettiterapiassa hieman enemmän, kuin 20 kerran kasvokkaisessa psykoterapiassa (Rosenström ym. 2025).
Potilaiden palaute
Potilaiden palaute on keskeinen osa hoitojemme kehittämistä ja ongelmien tunnistamista. Olemme saaneet syyskuuhun 2024 mennessä yli 26 000 palautetta.
Auttaako nettiterapia?
Nettiterapian käyneistä 84 % kertoi nettiterapian auttaneen.
Vain 0,8 % kertoi kokeneensa nettiterapiasta olleen haittaa. Kansainvälinen tutkimus tukee päätelmää, että haitat ovat nettiterapiassa harvinaisempia, kuin vertailuhoidoissa tai potilaan jäädessä ilman hoitoa (Rozental, ym., 2017).
Ollaanko nettiterapiaan tyytyväisiä?
Vaikka tyytyväisyys ei ole hoidon ensisijainen tavoite, on tyytyväisyys tärkeä osa digitaalisiin hoitoihin sitoutumisessa.
Nettiterapian käyneistä 86 % kertoi olleensa tyytyväisiä nettiterapiaan.
Hyvin tyytymättömiä oli vain 1,8 %.