Jieštipšomohjelm
Miten tästä eteenpäin?
Seuraavalla videolla (0:56) kuulet, miten oman mielen hyvinvointia voi ylläpitää omahoito-ohjelman jälkeen.
Toivottavasti sait hyödyllistä tietoa, uusia ideoita ja työkaluja. Itselle sopivalta tuntuvien harjoitusten tekoa kannattaa jatkaa tulevaisuudessakin. Kiinnitä jatkossakin huomiota myös omaan arjenhallintaasi ja pyri huolehtimaan itsestäsi parhaalla mahdollisella tavalla.
Salli itsellesi lepopäiviä, ja suunnittele niitä vaikka ennakkoon. Suunnittele viikkokalenteriin myös hetkiä liikunnalle ja mielekkäälle toiminnalle.
Tutustu tarvittaessa muihinkin Mielenterveystalon ohjelmiin, joista voi olla sinulle apua.
Muista
Mikäli elämäntilanteen aiheuttama kuormitus tuntuu niin voimakkaalta, että voimavarasi eivät riitä sen käsittelemiseen, älä epäröi hakea apua!
Mistä apua?
Ammattilaiselta saatava apu
Haastavan elämäntilanteen aiheuttama kuormitus voi altistaa mielenterveyden ongelmille. Tällöin voi olla tarvetta ammattiavulle. Mikäli sinulla on jo hoitokontakti, kerro tuntemuksistasi omalle ammattilaisellesi.
Mikäli sinulla ei ole hoitokontaktia, kannattaa ottaa yhteyttä perusterveydenhuoltoon eli esimerkiksi terveysasemalle, työterveyshuoltoon tai yksityiselle lääkäriasemalle. Lisätietoa avun hakemisesta löytyy mielenterveyspalvelut-osiosta.
Myös maksuttomat nettiterapiat ovat nopeasti saatavilla oleva tehokas apu moneen yleiseen mielenterveyden ongelmaan.
Opiskelun taidot ja tekniikat haltuun
Opiskelutaitojen ja -tekniikoiden harjoittelu on usein tärkeässä roolissa opiskelun mielekkyyden säilyttämisessä ja uupumuksen ehkäisyssä. Parhaimmillaan opiskelusta tulee tehokkaampaa ja mielekkäämpää.
Opinvoimalasta löydät paljon hyviä vinkkejä opiskelutekniikoiden haltuunottamiseen.
Muita hyödyllisiä ohjelmia
Kiitos!
Saitko apua opiskelu-uupumuksen ehkäisyn omahoito-ohjelmasta?
Haluatko antaa meille palautetta tai kehitysehdotuksia sisällöistä? Otamme mielellämme niin ruusut kuin risutkin vastaan.