Siirry pääsisältöön

Omahoito-ohjelma

1. MISTÄ ON KYSE?

Suomessa on paljon ihmisiä, jotka ovat huolissaan alkoholinkäytöstään. He eivät tunne olevansa alkoholiriippuvaisia, mutta alkoholinkäyttö on silti aiheuttanut heille erilaisia haittoja. Tällöin mielessä voi pyöriä kysymyksiä. Vahingoitanko terveyttäni? Voiko minusta tätä menoa tulla riippuvainen alkoholista?

Jos pohdit näitä asioita, on tämä ohjelma tarkoitettu sinulle. Ohjelma sisältää tietoa alkoholista sekä ohjeita, joiden avulla voit vähentää alkoholinkäyttöäsi haitattomammalle tasolle tai halutessasi lopettaa kokonaan.

Alkoholinkäytön vähentäminen tai lopettaminen on muutosprosessi

Tämä ohjelma noudattaa muutosprosessin vaiheita. Pohdinnasta edetään päätökseen, ja muutoksen toteuttamisesta siirrytään saavutusten ylläpitämiseen.

Ohjelmassa

  • voit arvioida tilaasi ja nykyistä alkoholinkulutustasi
  • saat tietoa alkoholin vaikutuksista
  • valmistaudut muutokseen ja valitset tavoitteesi
  • saat työkaluja muutoksen toteuttamiseen
  • opit ehkäisemään paluuta entisiin tapoihisi käyttää alkoholia.

Ohjelmasta löydät oma-apukortin ja päiväkirjan, joiden avulla voit tarkkailla alkoholinkäyttöäsi. Ohjelman lopussa voit laatia oman selviytymissuunnitelmasi. Tarkoitus on, että käytät näitä apuvälineitä päivittäin ja pidät niitä mukanasi.

Vaaran merkit -videolla (0:47) kuulet, millä tavalla alkoholinkäyttö saattaa muodostua tavaksi. Tapa voi johtaa alkoholin liialliseen käyttöön.