Skip to main content

Self-help program

Miten tästä eteenpäin?

Olet nyt suorittanut ohjelman loppuun. Hienoa!

Seuraavalla videolla (1:29) kuulet, miten mielen hyvinvointia voi ylläpitää omahoito-ohjelman jälkeen.

Toivottavasti sait hyödyllistä tietoa, uusia ideoita ja työkaluja sinun ja lapsesi vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Sopivalta tuntuvien harjoitusten tekoa kannattaa jatkaa tulevaisuudessakin.

Muista

Mikäli vuorovaikutukseen liittyvät huolesi vahvistuvat tai koet niiden haittaavan sinun tai lapsesi toimintakykyä tai elämänlaatua, älä epäröi hakea apua!

Miten toimin, jos tämä ohjelma ei riittänyt?

Milloin apua kannattaa hakea?

Hoitoa kannattaa hakea, jos vuorovaikutushaasteet alkavat häiritä lapsen elämää tai rajoittaa hänen toimintaansa. Vuorovaikutuksen pulmat voivat vaikuttaa perhe-elämään tai arjen toimiin. Pitkittyessään ne voivat altistaa myös muille ongelmille.

Apua kannattaa hakea myös, jos oireet kuormittavat perheen arkea tai koet, että keinosi vanhempana alkavat loppua tai voimavarasi vähentyä. 

Mistä apua voi hakea?

Mikäli lapsellasi on jo hoitokontakti, kertokaa huolista omalle ammattilaisellenne.

Mikäli lapsellasi ei ole hoitokontaktia, kannattaa ottaa yhteyttä neuvolaan tai perheneuvolaan. Apua perheen arkeen ja hyvinvointiin voi saada lapsiperheiden sosiaalipalveluista. Lisätietoa avun hakemisesta löytyy mielenterveyspalvelut-osiosta. 

Millaista apu on?

Vuorovaikutusongelmien hoidossa on tärkeää selvittää tilanteeseen vaikuttavia tekijöitä. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti arvion perusteella.

Vuorovaikutussuhteen ongelmia hoidettaessa ammattilainen työskentelee tavallisesti joko vanhemman kanssa tai yhdessä vanhemman ja lapsen kanssa.

Hoidossa keskeistä on lisätä ymmärrystä tekijöistä, jotka vaikuttavat lapsen ja vanhemman väliseen vuorovaikutukseen. Samalla etsitään ja vahvistetaan positiivisia ja iloa tuottavia tapoja olla yhdessä.

Muita hyödyllisiä ohjelmia

Kiitos!

Kaikkea hyvää jatkotyöskentelyyn ja iloa perheesi elämään!

Saitko apua omahoito-ohjelmasta?

Haluatko antaa meille palautetta tai kehitysehdotuksia sisällöistä? Otamme mielellämme niin ruusut kuin risutkin vastaan.