Terapeutit olivat todella ammattitaitoisia ja oli ihana saada kannustavaa palautetta heiltä. Olisi hienoa, jos tällaisia terapiamuotoja voitaisiin tarjota yhä matalammalla kynnyksellä yhä useammalle.
Oletko terveydenhuollon ammattilainen?
Saatavilla myös ruotsiksi.
Tavoite
Harjoittelet eroon huolista ja peloista, opit rentoutumista ja purat pelkojesi aikaansaamaa välttelykäyttäytymistä.
Nettiterapia perustuu itsenäiseen työskentelyyn ja tutkitusti tehokkaisiin harjoituksiin. Tukenasi toimii oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti, johon olet viestiyhteydessä. Hän kommentoi harjoituksiasi ja vastaa kysymyksiisi.
Kesto
Terapiassa etenet noin kerran viikossa tunnin mittainen itsenäisesti tehtävä istunto kerrallaan 12 viikon ajan. Voit käydä istunnon ja tehdä siihen liittyvät harjoitukset sinulle sopivaan aikaan missä vaan.
Miten pääsen nettiterapiaan?
Tarvitset lääkärin lähetteen, jonka voi kirjoittaa kuka tahansa lääkäri, eikä erillisiä maksusitoumuksia tarvita. Itse nettiterapia on sinulle maksutonta. Lue lisää nettiterapiaan hakeutumisesta ja sen kulusta.
Kirjautuminen
Onko sinulla jo lähete yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaan? Kirjaudu Omapolku-palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Etusivulta löydät nettiterapiasi.
Omapolku-mobiilisovellus
Yleistyneen ahdistuneisuushäiriön nettiterapiaa voi käydä myös Omapolku-mobiilisovelluksessa. Sovelluksen sisältö on mukautettu puhelinnäytölle sopivaksi, mutta on muuten sama kuin Omapolku-verkkopalvelussa. Voit myös lähettää viestejä nettiterapeutillesi ja täyttää nettiterapiaan liittyviä päiväkirjoja kätevästi sovelluksen avulla.
Teknisiä ongelmia?
Apua Omapolku-alustan teknisiin ongelmiin voit pyytää numerosta 0800 132 300. Palvelunumero on auki arkisin klo 07-21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä 07-15.40.
Muissa ongelmissa palvelee verkkoterapia.tuki@hus.fi.
Tietosuojaseloste
Palveluun tallennettavat potilastiedot kuuluvat HUSin potilasrekisteriin, jonka tietosuojaseloste on saatavilla hus.fi.