Iešdikšunprográmma
Miten tästä eteenpäin?
Seuraavalla videolla (1:29) kuulet, mitä asioita on hyvä pitää mielessä omahoito-ohjelman jälkeen.
Toivottavasti saitte hyödyllistä tietoa sekä uusia ideoita ja keinoja kaveritaitojen vahvistamiseen. Sopivalta tuntuvien harjoitusten tekoa kannattaa jatkaa tulevaisuudessakin.
Muista
Mikäli lapsesi kaveritaidon haasteet jatkuvat ja koet niiden haittaavan lapsesi toimintakykyä tai elämänlaatuanne, älä epäröi hakea apua!
Miten toimin, jos tämä ohjelma ei riittänyt?
Milloin apua kannattaa hakea?
Apua kannattaa hakea, jos lapsen kaverisuhteiden haasteet alkavat häiritä hänen elämäänsä ja psyykkistä hyvinvointia, rajoittavat iälle tyypillistä toimintaa, tai vaikuttavat esimerkiksi koulunkäyntiin.
Apua kannattaa hakea myös, jos oireet kuormittavat perheen arkea tai koet, että keinosi vanhempana alkavat loppua tai voimavarasi vähentyä.
Mistä apua voi hakea?
Mikäli lapsellasi ei ole hoitokontaktia, kannattaa ottaa yhteyttä neuvolaan, kouluterveydenhuoltoon tai perheneuvolaan. Apua perheen arkeen ja hyvinvointiin voi saada myös lapsiperheiden sosiaalipalveluista. Lisätietoa avun hakemisesta löytyy mielenterveyspalvelut-osiosta.
Mikäli lapsellasi on jo hoitokontakti, kertokaa huolista omalle ammattilaisellenne.
Millaista apu on?
Leikki- ja kouluikäisellä hoito on lapselle yksilöllisesti, hänen tarpeidensa mukaisesti räätälöityä hoitoa. Siihen voi kuulua esimerkiksi työskentelyä vanhemman, lapsen tai koko perheen, ja verkoston kanssa.
Hoito voi myös sisältää erilaista terapiaa tai muita kohdennettuja hoitomuotoja, kuten erilaisia vertaisryhmässä toteuttavia hoitoja.