Siirry pääsisältöön

Luottamus työyhteisössä

Luottamus työyhteisössä tarkoittaa varmuutta siitä, että työyhteisön jäsenet toimivat rehellisesti, avoimesti ja oikeudenmukaisesti. Työyhteisön jäsenet hoitavat vastuunsa ja pitävät lupauksensa. He tukevat ja kunnioittavat toisiaan sekä tekevät päätöksiä yhteisen hyvän eteen.

Luottamusta työyhteisössä lisää myös työyhteisön jäsenten yhteinen ymmärrys työn tavoitteista ja toimintatavoista.

Muista

Työntekijä

Keskinäisen luottamuksen rakentaminen ja ylläpitäminen on jatkuva prosessi. Se vaatii jokaiselta työyhteisön jäseneltä panostusta ja vastuun ottamista.

Yksittäisen työntekijän toiminta voi vaikuttaa merkittävästi koko työyhteisön ilmapiiriin ja luottamuksen tasoon suuntaan tai toiseen.

Esihenkilö

Esihenkilön toiminta vaikuttaa suuresti työyhteisön ilmapiiriin. Keskinäisen luottamuksen rakentaminen ja ylläpitäminen edellyttää esihenkilöltä jatkuvaa panostusta ja sitoutumista avoimeen, rehelliseen ja kannustavaan johtamiseen.  

Luottamusta työyhteisössä lisää myös työntekijöiden ymmärrys siitä, mitä heiltä odotetaan. Esihenkilön ja työntekijän hyvä käydä läpi työntekijän henkilökohtaiset tavoitteet esimerkiksi kehityskeskustelussa.

Työterveydenhuolto

Keskinäisen luottamuksen edistäminen on monimutkainen ja monitahoinen tehtävä. Se vaatii eri toimijoilta yhteistyötä ja sitoutumista.

Työterveydenhuollon asiantuntemus ja lähestymistapa voivat olla merkittäviä tekijöitä luottamuksen edistämisessä.

Hyödyllisiä linkkejä

Kompassi-työkirja on Kevan julkaisu omaa osaamistaan ja suuntaansa pohtivalle työntekijälle.

Tämä sisältö on tehty yhteistyössä Kevan kanssa.

Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa?

Oirekyselyt

Oirekyselyn avulla voit arvioida oireidesi vakavuutta. Saat tuloksista myös vinkkejä siitä, mitä sinun kannattaisi seuraavaksi tehdä.

Omahoito-ohjelmat

Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia.

Nettiterapiat

Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös