Lyhyt masennuskysely (PHQ-9)
Ohjeet
Lue tarkasti alta ohjeet kyselyyn vastaamisesta ja pisteiden laskemisesta.
Voit vastata kyselyyn nimettömästi. Vastauksesi eivät tallennu.
Mielenterveystalossa on mielialakyselyitä myös tarkempiin tarpeisiin:
- Nuorten mielialakysely (R-BDI) voi sopia sinulle hyvin, jos olet alaikäinen.
- Myöhäisiän masennuskyselyn (GDS-15) ottaa paremmin huomioon ikääntymiseen liittyvät muutokset, ja sopii hyvin 65 vuotta täyttäneille.
- Beckin pitkä masennuskysely voi sopia sinulle paremmin, jos haluat tutkia oireitasi laajemmin 21 kysymyksen kyselyllä.
Muista
Jos haluat terveydenhuollon ammattilaisen arvion tilanteestasi, olethan yhteydessä hoidostasi vastaavaan tahoon.
Mikäli haluat vahingoittaa itseäsi tai muita, tulee sinun hakeutua ammattiavun piiriin välittömästi. Saat apua esimerkiksi hätänumerosta 112 tai valtakunnallisesta kriisipuhelimesta 09 2525 0111 (ruotsin kielellä 09 2525 0112).
Valitse jokaisen kysymyksen alta vaihtoehto, joka kuvaa parhaiten tilannettasi ja tuntemuksiasi. Vastaa sen mukaan, miten olet tuntenut viimeisten kahden viikon aikana tämä päivä mukaan lukien.
Pisteiden tulkinta
Näiden ohjeiden avulla voit tulkita saamasi pistemäärän. Klikkaa alta kohtaa, joka vastaa saamaasi pistemäärää.
Lähde: Kroencke, K., Spitzer, R., & Williams, J.B.W. (2001). The phq-9: Validity of a brief depression severity measure [Electronic version]. Journal of General Internal Medicine, 16(9), 606-13.
Miten Mielenterveystalo.fi voi auttaa
Masennuksen omahoito-ohjelmat
Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia.
Masennuksen nettiterapia
Nettiterapia pohjautuu itsenäiseen työskentelyyn verkossa. Oireisiisi erikoistunut nettiterapeutti antaa palautetta harjoituksistasi ja vastaa niiden aikana heränneisiin kysymyksiin. Tarvitset nettiterapiaan lääkärin lähetteen.
Oirekyselyt
Omahoito-ohjelmien avulla voit parantaa hyvinvointiasi silloin, kun sinulla on huoli mielenterveydestäsi tai lieviä oireita. Omahoito-ohjelmissa on tietoa ja harjoituksia.
Sinua voisi kiinnostaa myös seuraavat kyselyt:
Mielenterveyspalvelut
Mielenterveyspalveluiden tehtävä on tukea sinua vaikeassa tilanteessa.